EHS - HSP ENQUETE

Stralingsgevoeligheid - EHS tastbaar maken en mee leren omgaan!
Stralingsgevoeligheid of elektrohypersensitiviteit (afgekort - EHS) is het verschijnsel dat mensen last hebben van elektro en elektromagnetische velden van apparaten en installaties. Deze straling kan gezondheidsproblemen opleveren voor korte of langere termijn door elektro-overgevoeligheid. Ongeveer 3% van alle mensen in onze samenleving zijn overgevoelig voor elektromagnetische velden.
Iemand die zeer gevoelig is noemen we 'Hooggevoelig' of ook wel afgekort HSP, 'Highly Sensitive Person' Diegene is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en pikt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. 1 op de 5 mensen z'n 20% heeft deze persoonlijkheidseigenschap en is dan ook hooggevoelig.
EHS & HSP zijn als eigenschappen nog niet algemeen bekend en erkend in de reguliere zorg. Verbanden tussen symptomen en stralingsgevoeligheid en hooggevoeligheid zijn aantoonbaar maar door onwetendheid van de reguliere zorg resulteert het regelmatig in een verkeerde diagnoses. Dit heeft voor betrokkenen veel gevolgen.
Het Radboud UMC en het Donders Instituut zijn gespecialiseerd in hersenonderzoek. Samen met HSP-Punt Stichting en Stichting EHS beide ANBI belangenorganisaties en ervaringsdeskundige creëren met onderzoekers van het Radboud UMC en Donders momenteel de weg voor herkenning en erkenning van hooggevoeligheid in de reguliere zorg en wil graag stralingsgevoeligheid onderzoeken. De focus ligt op de ontwikkeling van een open methode die wetenschappelijk te testen is, om straling & hooggevoeligheid beter te diagnosticeren in de reguliere zorg. Daarmee komt men sneller op een natuurlijke manier in balans en in zijn/haar kracht.
Wij stellen het zeer op prijs als u deze anonieme enquête met vragen wilt invullen voor uzelf of voor een stralingsgevoelige naaste. Uw inbreng is waardevol en u helpt hier in de toekomst veel stralingsgevoelige EHS & hoogegevoelige HSP mensen mee!
Alvast bedankt.
Het EHS & HSP onderzoeksteam